BAKAN SELÇUK,

21 Mart 2021 14:08

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul'da dünya medyasının temsilcileri ile bir araya gelerek salgın sürecinde eğitimin bir yılını değerlendirdi. 

Uluslararası basın mensuplarına yeni dönem stratejileri konusunda da bilgi veren Bakan Selçuk, bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından yapılan "EBA İzleme ve Değerlendirme Araştırması" sonuçlarını da paylaştı. 

Selçuk; araştırmanın TRT EBA, EBA platformu, canlı dersler ve dijital eğitim ile yüz yüze eğitime geçişe yönelik olarak ülke genelinde 12 ildeki lise öğrencileri, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri ile öğrenci velilerinin  de aralarında yer aldığı 1400 katılımcıya uygulanan anketler aracılığıyla yapıldığını kaydetti. 

Bakan Selçuk'un paylaştığı araştırma sonuçlarına göre, Bakanlığın hazırladığı soru içeriklerinden faydalanan öğretmenlerin yüzde 98,9'u ve öğrencilerin yüzde 99,1'i içerikleri faydalı buluyor. Dijital eğitim sürecinde EBA'da sunulan içeriklerin yeterli bulunma oranı ise bir önceki yıla göre yüzde 8,3 artarak yüzde 83,3'e yükseldi. 

Uzaktan eğitime geçişin yapıldığı 2020 ile bu yılın verilerinin de karşılaştırıldığı araştırmada veli, öğrenci ve öğretmenlerin yüzde 52,9'unun EBA'yı "yeterli" ve yüzde 28,5'inin "çok yeterli" bulduğu, yüzde 18,6'sının ise yeterli görmediği belirlendi.

Öğrencilerin TRT EBA TV videolarını "daha ilgi çekici" bulması bir önceki yıla göre yüzde 44,5 artarak yüzde 93,5'e, velilerin TRT EBA'da yayınlanan ders anlatım videolarını daha anlaşılır bulması ise bir önceki yıla göre yüzde 41,4 artarak 95,4'e ulaştı.

Öğrencilerin verilen ödevleri yapması bir önceki yıla göre yüzde 16 artarak yüzde 95'e, canlı ders sonrası konuları tekrar etmesi yüzde 14,6 artarak yüzde 93,6'ya, öğretmenlerin yüz yüze eğitimin alternatifi olarak dijital eğitimi görmesi yüzde 74,6 artarak yüzde 89,6'ya ve öğretmenlerin yüz yüze eğitimi desteklemesi yüzde 38,5 artarak yüzde 76,5'e yükseldi.